29 augustus 2021

Denk mee, praat mee, doe mee met de PvdA Gilze en Rijen

Wat mag niet ontbreken in het verkiezingsprogramma

Denk mee, praat mee, doe mee

met de PvdA Gilze en Rijen

 

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Belangrijk onderdeel van de voorbereidingen daarop is het opstellen van een ontwerp-verkiezingsprogramma. Al sinds jaar en dag betrekt de PvdA in Gilze en Rijen daarbij de kiezer zelf. De kop van dit artikel is dan ook hetzelfde als vier jaar geleden en de keren daarvoor. Op markten en pleinen, maar ook op social media kunt u dan ook mensen van de PvdA tegenkomen met die ene prangende vraag: Welk onderwerp mag niet ontbreken in het verkiezingsprogramma van de PvdA?

 

Persoonlijk contact

Al tientallen jaren gaat de PvdA in Gilze en Rijen het jaar door regelmatig “de straat op”. Afgelopen jaar zelfs ‘noodgedwongen’ met digitale politieke café’s. Persoonlijk contact met de kiezer vinden wij van groot belang. Daarbij spelen we ook in op actuele vraagstukken. Weten wat er speelt, wat mensen bezighoudt, is in de gemeenteraad en de commissies onmisbaar bij het innemen van standpunten. Maar ook voor het opstellen van een verkiezingsprogramma en bepalen van prioriteiten is het essentieel!

Onze ervaring is dat onze inwoners graag mee willen denken en een heldere mening hebben. Zo heeft de PvdA al heel wat keren bij bijvoorbeeld een petitie, zoals onlangs nog over het behoud van de bus in Gilze een hartelijke en spontane medewerking ervaren.

 

Uw zorgen, onze zorgen

Elke vier jaar blijken ook heel veel mensen bereid hun vaak waardevolle suggesties, ideeën en wensen voor een goed PvdA verkiezingsprogramma met ons te willen delen. Wekelijks stipt de PvdA onderwerpen aan in dit Weekblad die ook vaak reacties oproepen en waarmee wij ons gesteund weten. Met stip op 1 staat daarbij betaalbare woningbouw voor starters en jongeren, maar zeker ook voor ‘doorstromers’. En uiteraard is er broodnodige aandacht bij de PvdA voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo komen we ook op voor het aanpakken van problematieken in de Jeugdzorg en re-integratiemogelijkheden voor werkzoekenden in de bijstand. Hoog scoort bij de PvdA ook de aandacht voor de natuur en ons landschap, waarin enorme ‘dozen’ zoals in Wijkevoort niet passen en vinden we dat de bewoners zelf inbreng moeten kunnen hebben bij de inrichting van hun woonbuurt.

 

Uw reacties zijn meer dan welkom

Deze punten en nog vele andere vragen om een adequate aanpak. Maar dan vooral een aanpak die door onze inwoners zelf als logisch en noodzakelijk wordt ervaren. En daarvoor roepen wij u op om uw suggesties, wensen en ideeën met de PvdA te delen. Klamp ons aan op straten en pleinen, maar ook via social media zijn we op velerlei manieren te vinden. Kijk daarvoor ook eens op onze website: www.gilzerijen.pvda.nl Wilt u ons ter plaatse wijzen op noodzakelijke verbeteringen of onvolkomenheden, aarzel niet en bel met een van onze fractieleden Marielle Doremalen tel. 0644213664 of Peter von Meijenfeldt tel. 0653254002.

Bijdragen zijn ook welkom op het e-mailadres van het secretariaat: [email protected]

Waar ben je naar op zoek?