4 februari 2014

Johan van Zuijlen representant jonge gezinnen

De nummer 6 van de top 10 Is Johan van Zuijlen uit Rijen.

Johan van Zuijlen (36) geboren en getogen in Rijen en net als zoveel jonge vaders en moeders druk bezet. Gezin, werk, studie, vrijwilligerswerk en hobby’s vergen kunst- en vliegwerk om het allemaal te combineren en in balans te houden. Over zichzelf: “Ik ben getrouwd en trotse vader van twee zoontjes van 7 en een dochtertje van 3 en van daaruit draag ik mijn steentje bij als vertegenwoordiger van de ouders in de MR van basisschool De Brakken”.

Zijn achtergrond is civiele techniek en hij volgt momenteel een HBO opleiding Bedrijfskunde die hij eind 2014 hoopt af te ronden. Johan: “Ik werk bij de Regionale Brandweer Midden- en West Brabant als Adviseur planvorming en repressie en tevens Officier van Dienst. Met de paplepel ingegoten (zijn vader was commandant van de Brandweer in Gilze en Rijen, red.) ben ik op jeugdige leeftijd (in 2001) vrijwilliger geworden bij het Korps Rijen”. Als vrijwilliger was het voor Johan een logische stap om ook “professional” te worden. Daarnaast weet hij ook nog tijd in te ruimen om te handballen bij RHV en houdt hij zijn conditie op peil met hardlopen. Kortom een bezige bij, die als er nog wat tijd rest graag een stukje motor rijdt.

Sterke en sociale leefomgeving

Na afronding van zijn studie wil Johan zich binnen de PvdA in Gilze en Rijen vooral gaan richten op de aandachtsgebieden Weg- en Waterbouw, Verkeer, Ruimtelijk Ordening en Veiligheid. Inzetten op realisatie van Achter de Hoven in Gilze en het Centrumplan Oost in Rijen, veilige spoorwegovergangen en een veilige samenleving, waarin onze inwoners zich veilig voelen in hun eigen huis, de directe omgeving en hun dorp, zijn punten in het PvdA verkiezingsprogramma “Onze lokale kracht”, waarvoor hij wil gaan. Johan hierover: “De reden dat ik mij voor onze inwoners en vanuit de PvdA wil inzetten is de ideologische achtergrond van de PvdA en dat is een sterke en sociale leefomgeving in de gemeente Gilze en Rijen. Het motto ‘sterker en socialer’ benadrukt voor mij eens te meer waarvoor de PvdA mijn partij is, ‘een partij die verder kijkt!’. Ik hoop ook die van onze inwoners!”