2 maart 2014

Marielle Doremalen gaat voor de toekomst

Fijne buurt voor jong gezin

Marielle Doremalen (39) woont met haar man Eric en dochtertje Niamh van 4 en zoontje Egan van 2 alweer ruim 4 jaar in Gilze. Woonachtig in de Wethouder van den Wildenbergstraat in een van oudsher actief buurtschap, hebben ze het reuze naar hun zin. Marielle: “We zijn natuurlijk lid van buurtvereniging “Nerhoven” en sociaal en als woonomgeving is het een heel fijne buurt voor een jong gezin”. Het is best een druk bestaan om een baan in het onderwijs te combineren met het opvoeden van 2 kleine kinderen, maar Marielle vindt daarnaast toch tijd voor ontspanning, “lekker fietsen in de natuur, lezen, koken en er op uit met het gezin, maar mijn grootste passie is toch de sociaal-democratische idealen van de PvdA te vertalen naar lokale actiepunten”.

Kinderen en jeugd

Marielle was al in haar vorige woonplaats Dongen actief in het afdelingsbestuur, dus was haar overstap naar het PvdA afdelingsbestuur van Gilze en Rijen snel gemaakt. Als secretaris heeft ze zeker in een verkiezingsjaar een drukke taak en daarnaast is ze burgerlid van de commissie Samenleving. Hierin voelt ze zich als een vis in het water en het zal niemand verbazen dat ze vooral geïnteresseerd is in alles met betrekking tot kinderen en jeugd. Kortom voor de toekomst!

Bibliotheek van groot belang

Maar ook maatschappelijke en sociale onderwerpen liggen haar na aan het hart: “Ik vind het van groot belang dat zowel in Gilze als in Rijen de bibliotheek blijft bestaan. Lezen voor kinderen in ontwikkeling is zo belangrijk, maar ook de sociale functie is van groot belang”! Uiteraard staat ze vierkant achter het verder uitvoeren van het Huisvestingsplan Onderwijs. Marielle: “Er is al veel bereikt en als PvdA willen we dolgraag het programma afmaken met nieuwe, frisse scholen voor De Brakken en De Kring in Rijen en voor de Wildschut in Gilze”. Ook het initiatief voor de realisatie van een Speelbos in Gilze ziet ze graag van de grond komen en vindt dat een voorbeeld van een uitstekend burgerinitiatief: “het is een prima manier voor kinderen om eens anders te bewegen dan in een gewone speeltuin”.