16 januari 2014

Nick Tax wil kansen voor alle mensen

Met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart a.s. wil de PvdA Gilze en Rijen u graag nader kennis laten maken met de mensen waarop u uw stem kunt uitbrengen.

Vrijwilliger pur sang

Nick Tax (56) is geboren en getogen in Breda. Hij woont sinds 1984 met zijn vrouw Jacqueline en hun tweeling Anouk en Rick van 16 met veel plezier in Rijen. Hij is al jarenlang werkzaam als voorlichter bij Bureau Belgische Zaken van de SVB (Sociale Verzekeringsbank – uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland). Voor Nick is het de gewoonste zaak van de wereld om zich als vrijwilliger van jongs af aan in te zetten voor de samenleving. Nick: “Op mijn 16e ben ik als vrijwilliger begonnen bij voetbalvereniging JEKA en dat heb ik
ook opgepakt bij de VV Rijen. Daarnaast ben ik 27 jaar als vrijwilliger nauw betrokken geweest in het vrijetijdswerk voor mensen met een beperking. Momenteel ben ik bestuurslid van de PvdA afdeling Gilze en Rijen, waarin ik mij vooral inzet voor een PvdA die ook op lokaal niveau sociaal en sterk is”.

Mensenmens
In de breedste zin van het woord heeft Nick aandacht voor de samenleving. Zelf zegt hij daarover: “Ik ben een mensenmens, waarbij ik van nature op wil komen voor mensen die een steuntje in de rug best kunnen gebruiken. Sociale zekerheid vind ik daarbij van groot belang en met de wijzigingen in de WMO is er volop te doen. Met minder middelen meer mensen helpen vraagt om een eerlijk en sociaal beleid. In onze sterk op het individu gerichte samenleving is samenwerken en wat betekenen voor elkaar nog belangrijker geworden. Ons PvdA verkiezingsprogramma “Onze lokale kracht” is daar helder in. Zorgen dat er niemand buiten de boot valt!”