PvdA complimenteert GRootse Helden

8 mei 2022

PvdA complimenteert GRootse Helden

Zondag 1 mei hebben de vier wethouders van de vorige coalitie op waardige manier hun afscheidsreceptie gehouden. Het was niet zomaar een receptie, maar rondom het thema GRootse Helden. Het was hun eigen idee niet eens zichzelf in het zonnetje te (laten) zetten, maar juist inwoners van Gilze en Rijen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in of vanuit onze gemeenschap.

 

Toppresentatoren.

Alle jaren wethouderschap heeft van hen echte toppresentatoren gemaakt. Een gemiddeld tv-programma moet het met minder doen. Vrolijk en losjes aan elkaar gepraat met scherpe diepte-interviews, die getuigden van respect voor de helden die aan tafel kwamen. Het overtuigende presentatiespel van Aletta van der Veen riep de vraag op wat nu eigenlijk de cruciale kerncompetentie is voor een wethouder: inhoud, of met flair een overtuigend verhaal vertellen.

 

De helden

Als je al die helden voorbij ziet komen word je toch wel stil van het vuur en de volharding die nodig zijn voor deze topprestaties. We zagen dat een gemeenschap wordt gemaakt door een schare helden op een persoonlijk, en meestal niet wereldschokkend, gebied. Uiteraard was dit nog maar een selectie van helden uit Gilze en Rijen. Ook de helden wisten, net als de presentatoren, in hun eigen verhaal de luisteraar vast te houden in aandacht.

 

Smaakt naar meer

Het is zeker iets voor de nieuwe bestuursperiode om dit ‘in het zonnetje-zetten’ erin te houden. Het nieuwe college zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om onze lokale ‘helden’ eens in de zoveel tijd voor het voetlicht te brengen. Zodat ze hun verhaal kunnen vertellen en de raadsleden, ambtenaren en (politiek) geïnteresseerden kunnen horen wat een rijkdom een gemeenschap kan bieden. Zo werd voor de raadsleden het eigen raadswerk ter plekke tastbaar gemaakt en werd in De Boodschap veel behoefte aan saamhorigheid geëtaleerd. In kleine kernen werkt het sociaal weefsel zoals wij dat vanuit onze sociaal-democratische beginselen graag zien.

De PvdA heeft in Gilze en Rijen een goede basis.

meer informatie

Voor meer informatie: zie onze website: gilzerijen.pvda.nl of volg ons op social media. Of bel of mail onze raadsleden: Anthony Bisschops email [email protected]

06-26117404 of Ton van Gageldonk email [email protected] 06-22972749