PvdA-fractie geniet van het zomerreces om daarna weer vol aan de bak te gaan

26 juli 2022

PvdA-fractie geniet van het zomerreces

om daarna weer vol aan de bak te gaan

 

Nu Marielle Doremalen PvdA-wethouder is bestaat de PvdA-fractie uit twee nieuwe raadsleden: Anthony Bisschops, fractievoorzitter en Ton van Gageldonk. Dat is natuurlijk geen sinecure voor die mannen. Onze ‘communicatieredactie’ is eens bij hen langsgegaan om te vragen of het bevalt zo na die eerste maanden.

 

En bevalt het raadswerk tot nu toe?

‘Nou’, aldus Anthony, ‘het is wel enorm druk geweest die eerste weken. Als dat zo blijft kan ik wel stoppen met mijn nieuwe baan…’. Ton van Gageldonk valt hem bij en spreekt de verwachting uit dat het na de zomer wat minder gaat worden. De eerste twee maanden was er namelijk een inwerkprogramma dat naast het reguliere raadswerk liep. Dan wordt dat allemaal wel veel van het goede.

 

Leuk

‘Maar leuk is het wel’, zeggen ze elkaar na. ‘Leuke en gedreven mederaadsleden en na afloop van elke raadsvergadering even bij de borrel bijpraten’. Het kan er tijdens de debatten verhit aan toegaan, maar we strijden allemaal voor hetzelfde doel: een goed welzijn voor de inwoners en een beter Gilze en Rijen. Alleen, het mag wel diverser. De meerderheid is man en grijs…

 

Verbazing

Veel raadsleden zitten er al lang en kennen het klappen van de zweep dus wel. ‘Dat is mooi want dan kunnen we onze onze vragen en onze verbazing eens kwijt’, aldus Anthony. ‘Maar’, zegt Ton, ‘ook onze eigen achterban weet van wanten. Enkele ex-raadsleden en ex-wethouders die ons in raad en daad bij staan.’

 

Discipline

Ja, zo werkt dat in de fracties. Aan buitenkant lijkt zo’n raadsvergadering een spontaan oppoppen van meningen. Maar in de praktijk wordt er met strakke discipline toegewerkt naar elke nieuwe raadsvergadering. Na de zomer gaan we direct weer aan de slag met de Spoorzone, Sporthal Achter de Tuintjes en een beleidsplan dat toekomstbepalend gaat zijn voor het buitengebied: de geurgebiedsvisie.

 

Prettige vakantie

De PvdA wenst voorts iedereen met vakantie een prettige vakantie toe.

Voor meer informatie: gilzerijen.pvda.nl en op sociale media. Of mail of bel

met onze raadsleden: [email protected] 06-26117404 of [email protected] 06-22972749