PvdA Gilze en Rijen: op 7 Clementine Vervaet uit Rijen

20 januari 2022

PvdA Gilze en Rijen: op 7 Clementine Vervaet uit Rijen

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA Gilze en Rijen is een partij met een eigen geluid, met duidelijke keuzes vooral voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij die zich laat zien en goed naar de mensen luistert. Met bij de eerste tien kandidaten een fraaie mix van ervaren én nieuwe kandidaten, enthousiaste opvolgers en ervaren ondersteuners. Met op plaats 7 Clementine Vervaet uit Rijen

 

Actief in de commissie samenleving

Clementine Vervaet (58) woont samen met haar man en dochter met veel plezier al weer 15 jaar in Rijen. Eerst heeft Clementine zo’n 16 jaar als verpleegkundige gewerkt en nu alweer 20 jaar in het onderwijs bij Curio. Voor de studenten in de sector zorg en welzijn regelt zij de stageplaatsen. In 2018 is ze actief geworden voor de PvdA Gilze en Rijen. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen neemt ze deel aan de commissie samenleving en besteedt ze vooral aandacht aan de Jeugdzorg, Participatiewet en WMO.

Jeugdzorg

Clementine: “Voor kinderen moeten we er alles aan doen om te zorgen dat zij veilig en gezond op kunnen groeien. Actueel waren de afgelopen periode de nieuwe inkoop van de jeugdzorg in regionaal verband en de problemen in de jeugdbescherming”. Clementine heeft gevraagd om de inkoop ook in Gilze en Rijen op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare kinderen altijd op ons kunnen rekenen. Ook de komende periode zullen we hier alert op moeten zijn en wil de PvdA ter preventie van de complexe problemen het jongerenwerk goed ondersteunen.

Bestaanszekerheid

“Bestaanszekerheid is voor mij de basis”, aldus Clementine: “Zo vond en vind ik het belangrijk dat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. De gemeente is er voor de inwoners die gebruik maken van de Participatiewet en hulp nodig hebben bij het vinden van (aangepast) werk. Het is aan de ABG-organisatie om daar het goede voorbeeld in te geven en ook voor hen mogelijkheden te creëren. Gilze en Rijen heeft onlangs een goed schuldhulpverleningsbeleid vastgesteld maar zou ernaar moeten streven dat er minder mensen problematische schulden krijgen”. Bij bestaanszekerheid hoort ook een passend minimumloon. Landelijk wil de PvdA een flinke verhoging van het minimumloon en lokaal wil de PvdA in Gilze en Rijen de inwoners die het nodig hebben financieel beter ondersteunen.

Informatie

Een stem op Clementine Vervaet is een stem op de PvdA, een zichtbaar betrokken partij! Clementine kun je gewoon bellen 06-44686722 of  mailen [email protected] , ook na 16 maart! Voor het complete verkiezingsprogramma zie de website: gilzerijen.pvda.nl

 

 

Waar ben je naar op zoek?