PvdA peilt wensen inwoners op Jaarmarkt Rijen

24 oktober 2018

Met stip op 1: Voorrang voor fietsers op Raadhuisplein

Op dinsdag 23 oktober was de PvdA Gilze en Rijen zoals alle jaren ‘zichtbaar betrokken’ aanwezig op de jaarmarkt in Rijen. Met in de stand een fraaie presentatie van PvdA wetenswaardigheden op een beeldscherm. En voor de stand een enthousiast team ‘gewapend’ met PvdA rolletjes pepermunt, theezakjes en de ‘hamvraag’; “Wat mist u, of wat moet beter in Gilze en Rijen”. Pal voor de stand stond een rode fiets ‘in de voorrang’ die veel reacties opriep.

Spontane reacties
Het was weer een drukte van belang op de Rijense Jaarmarkt met veel bezoekers uit heel de gemeente. Het zonnetje en de straatmuzikanten zorgden voor een gezellige sfeer. Ook bij de PvdA-stand ging het er gezellig aan toe. Veel inwoners reageerden spontaan op de vraag wat er beter kan, of wat men mist in Gilze en Rijen. Daarbij bleken ook veel mensen gewoon tevreden met het woon- en leefklimaat.

Kritische noten
Maar kritische noten werden er ook gekraakt en wensen geuit, zoals:
Rolstoelvriendelijke stoepen – Verkeersveiligheid voor scholen – Meer verlichting naar en bij het zwembad – Veilig fietspad in de Biestraat – Openbaar vervoer in het weekend (Breda-Tilburg) – Snelle aanpak Centrumplan Gilze – Een schoon Wolfsweide Park –Kleine ondernemers en hun afval – Bestrating fietsstrook Nieuwstraat – Alle afvalcontainerplaatsen met 30 liter inworp.

Hartenkreten
Maar ook hartenkreten, zoals “Burgers moeten hun eigen heg beter bijhouden langs fietspaden en trottoirs” en “Waarom de huren omhoog bij isolatie en komen koopwoningen bij isolatie in aanmerking voor subsidie”! Maar ook “de Weekmarkt moet blijven op het Wilhelminaplein!”

Heroverweging Raadhuisplein
Van alle reacties spande er een echt de kroon; “Fietsers in de voorrang en zeker op het Raadhuisplein”. De rode fiets midden op straat, waar men ‘niet aan voorbij kon’ was daar zeker debet aan. Maar heel duidelijk was en is dat werkelijk niemand het voorstel begrijpt van het college en de coalitiepartijen Kern’75, Gemeentebelang en CDA voor de inrichting van het Raadhuisplein waarbij de fietsers uit de voorrang worden gehaald. Eenrichtingsverkeer en voorrang voor fietsers wordt massaal voorgestaan. “Heroverweging van het voorstel zou het college en de coalitiepartijen sieren”. En dat levert geen gezichtsverlies, maar juist waardering op!

Zichtbaar betrokken
In de commissies en in de gemeenteraad zal de PvdA aan de ingebrachte reacties zeker aandacht besteden. Gewoon, omdat de PvdA Gilze en Rijen een partij is die zichtbaar betrokken is bij alle inwoners van Gilze en Rijen.

Heeft u een vraag, klacht, idee of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met
Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06  44 21 36 64 of
Peter von Meijenfeldt, peter@vonmeijenfeldt.com 06  53 25 40 02