18 september 2016

PvdA voert vrijdag 23 september actie

Handtekeningenactie voor het behoud van het consultatiebureau in Gilze

 

De GGD Hart van Brabant bezuinigt. Een onderdeel van die bezuinigingsplannen is het sluiten van het consultatiebureau in Gilze per 1 januari 2018. De PvdA vindt van meet af aan, dat het consultatiebureau in Gilze behouden moet blijven en verzamelt daarom aanstaande vrijdag handtekeningen op de markt en bij de winkels van Gilze. Ook spontaan worden er handtekeningen ingezameld door ouders die vinden dat het consultatiebureau per se moet blijven.

 

Een volwaardig consultatiebureau

De PvdA vindt, dat er zowel in Rijen alsook in Gilze een volwaardig consultatiebureau moet zijn. Een bureau, waar ouders terecht kunnen met vragen, maar waar ook de gangbare onderzoeken door arts en verpleegkundige plaats kunnen vinden. PvdA raadslid Marielle Doremalen: “In een plaats als Gilze met ruim 7500 inwoners hoort gewoon een consultatiebureau als basisvoorziening. Daarbij hoort een consultatiebureau gemakkelijk bereikbaar te zijn, te voet of op de fiets en niet 8 kilometer verderop!”

 

Gesprekken wethouder en GGD

Wethouder Aletta van der Veen is al enige tijd in gesprek met de GGD over het behoud van het consultatiebureau. Het is nog onduidelijk waar die gesprekken toe zullen leiden en of de GGD af gaat zien van de plannen om het consultatiebureau in Gilze per 1 januari 2018 te sluiten. De PvdA wil de wethouder graag ondersteunen met zoveel mogelijk handtekeningen van onze inwoners.

 

Handtekeningenactie

De PvdA zal op vrijdag 23 september daarom handtekeningen verzamelen voor het behoud van een volwaardig consultatiebureau in Gilze. Daartoe zullen wij in de ochtend aanwezig zijn bij de weekmarkt en van 18.00 tot 20.00 uur o.a. bij de Emté. De PvdA zal de lijst met de handtekeningen van de inwoners aanbieden aan wethouder Van der Veen en de GGD Hart van Brabant. Dus draagt u het consultatiebureau in Gilze een warm hart toe en vindt u dat het niet gesloten mag worden, kom dan aanstaande vrijdag uw handtekening zetten.

Informatie en contact

Voor meer informatie hierover, of voor verdere suggesties kunt u altijd contact opnemen met de PvdA fractie: Peter von Meijenfeldt, vonmeijenfeldt@home.nl 06-53254002 en Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06-44213664.

U kunt ook onze online petitie ondertekenen: http://www.petities24.com/consultatiebureau_gilze#form