4 februari 2017

‘SHE DECIDES’ antwoord op maatregel Trump

PvdA steunt meisjes en vrouwen wereldwijd

De PvdA afdeling Gilze en Rijen heeft al vele jaren een werkgroep “Derde Wereld” die met behulp van donateurs goede doelen ondersteunt in met name Derde Wereldlanden. In 1982 opgericht onder het motto “Er is iets aan te doen!”, zijn al vele projecten financieel ondersteund. Voor dit jaar wordt een bijdrage gegeven van 500 euro aan het fonds “SHE DECIDES”. Dit fonds is spontaan ingesteld door PvdA Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel Lilianne Ploumen, nadat President Trump het mes zette in de financiële ondersteuning van gezondheids- en seksuele voorlichting van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden.

 Voorvechtster

Lilianne Ploumen, Minister en kandidaat Tweede Kamerlid voor de PvdA op plaats 10 op 15 maart a.s. is al sinds jaar en dag een voorvechtster voor de belangen van meisjes en vrouwen wereldwijd. “Zelf beslissen of je seks hebt en met wie. Zelf besluiten wanneer je een kindje krijgt. Zelf de baas zijn over je eigen lichaam. De gewoonste zaak van de wereld voor ons. Maar dat is het niet voor miljoenen meisjes en vrouwen. Onlangs werd hun het leven nog veel moeilijker gemaakt door de nieuwe Amerikaanse President Trump. Hij besloot geen geld meer te geven aan organisaties die seksuele voorlichting geven, condooms en andere anticonceptie ter beschikking stellen – alleen maar omdat die organisaties ook zorgen dat vrouwen een veilige abortus kunnen krijgen”.

Ploumen richt fonds op

Lilianne Ploumen heeft zich niet neergelegd bij dit heel onverstandige besluit van Trump en is direct tegen de maatregel van Trump in actie gekomen. Inmiddels heeft zij een internationaal fonds opgericht. Regeringen, burgers, bedrijven: iedereen kan bijdragen. Het fonds heet, heel toepasselijk, SHE DECIDES – Global Funding Initiative. Nederland heeft alvast 10 miljoen euro gestort. Een heel mooi begin. Lilianne: “Ik zet mij er voor in dat ook andere landen volgen en geld doneren. Maar ook individuele acties op sociale media zijn gestart, zoals met #ploumen4women die op veel steun kunnen rekenen”.

PvdA in Gilze en Rijen helpt

Met de oprichting van het fonds “SHE DECIDES” is de Derde Wereld Werkgroep van de PvdA in Gilze en Rijen het hartgrondig eens. Immers de getroffen organisaties, die heel goed werk doen, lopen hierdoor veel geld mis. En dat geld is keihard nodig. Want bijna 225 miljoen vrouwen en meisjes die een zwangerschap willen voorkomen, kunnen dit niet. Simpelweg omdat ze geen pil of condooms kunnen krijgen. En iedere dag sterven er 800 vrouwen en meisjes door complicaties tijdens hun zwangerschap, en meer dan 100 vrouwen gaan dood als gevolg van een onveilige abortus. Iedere dag. Lilianne Ploumen: “Dat is onverdraaglijk. Vrouwen en meisjes moeten zelf over hun eigen lichaam kunnen beslissen. Waar ter wereld ze ook wonen. Het is 2017!”

U kunt ook helpen

Lilianne Ploumen roept iedereen op om te helpen: “We hoeven dit niet machteloos aan te zien; juist niet! Dit is het moment om de wereld te laten zien dat wij pal staan voor vrouwenrechten. Samen vooruit kan niet zonder vrouwen en meisjes. Dan komen we nergens”. Voor de PvdA in Gilze en Rijen alle reden om 500 euro over te maken naar dit goede doel. Maar u kunt ook helpen!

Ga naar de website  www.shedicides.eu of www.ploumen4women.com en doneer alstublieft De inzet van de middelen wordt gecoördineerd door de Rutgerstichting. U kunt uw bijdrage ook rechtstreeks overmaken naar NL53 ABNA 0586 6666 64

Tegen de onverschillige politiek van Trump, en voor de rechten van vrouwen en meisjes!

Voor nadere informatie (ook over de PvdA werkgroep) kunt u terecht bij Lau Lavooij in Gilze tel. 0161-452116 en Ton Hesemans in Rijen tel. 0161-223812