Het sociale gezicht van de gemeenteraad – Marielle Doremalen

25 februari 2018

PvdA Gilze en Rijen – Zichtbaar betrokken

 

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA Gilze en Rijen zit sinds 1974 in de gemeenteraad. Als coalitiegenoot, maar ook in de oppositie. De PvdA is een partij met een eigen geluid, met duidelijke keuzes vooral voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een partij die zich laat zien en goed naar de mensen luistert. En dat zet de PvdA voort. Met duidelijk zichtbaar betrokken en kundige kandidaten. Met op de eerste 4 plaatsen een kandidaat uit Molenschot, Gilze, Rijen en Hulten. Duidelijk voor de kiezer. Bij de eerste tien een fraaie mix van ervaren raadsleden, nieuwe betrokken kandidaten, enthousiaste opvolgers en ervaren ondersteuners. Met op plaats 2 Marielle Doremalen uit Gilze.

 

Iers

Marielle Doremalen (43) afkomstig uit Tilburg, ging met haar Eric samenwonen in Dongen, trouwde en woont sinds 2010 in Gilze. Samen zijn ze de trotse mama en papa van dochter Niamh (8) en zoon Egan (6) met voor “Gilse begrippen” een bijzondere voornaam: “We hadden destijds afgesproken dat ik een naam zou bedenken voor een jongen en Eric voor een meisje. Toen we wisten dat het een meisje zou worden, wilde Eric graag een mooie Ierse naam. Hij was een keer in Ierland op vakantie geweest en meteen verliefd geworden op het land. De naam Niamh vonden we allebei mooi. Bij onze zoon besloten we weer te kiezen voor een Ierse naam, Egan”. Lachend: “Wij zijn nog niet samen in Ierland geweest, maar daar gaan we zeker nog een keer naar toe.”

Betrokken raadslid

Afgestudeerd als filosofe aan de Universiteit van Tilburg vond Marielle daarna toch haar roeping via een verkorte deeltijdopleiding voor leerkracht in het basisonderwijs: “Ik ben jarenlang met veel plezier werkzaam geweest in het basisonderwijs, zowel regulier als speciaal. Eerst als groepsleerkracht en vervolgens als intern begeleider”. Naast de zorg voor de kids is Marielle nu volop als vrijwilliger in de weer: “Momenteel ben ik via het VIP actief als taalcoach en begeleid een Syrisch echtpaar bij het leren van de Nederlandse taal”. Daarnaast collecteert en coördineert ze de collecte van Natuurmonumenten, is verkeersbrigadier en lid van de brigadierscommissie van de Wildschut en is actief in het jeugdcomité van Buurtvereniging Nerhoven. Al vele jaren lid van de PvdA en o.a. secretaris van de afdeling zit ze sinds 2014 ook nog eens als zichtbaar betrokken raadslid voor de PvdA in de gemeenteraad.

Ruimer armoedebeleid

Marielle kreeg o.a. behoud Consultatiebureau in Gilze voor elkaar, een fors lagere eigen bijdrage begeleiding en dagopvang Wmo en aanpak kinderarmoede via Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds. Ook in de komende periode zet ze zich in op haar bekende manier, vriendelijk en sociaal, maar volhardend voor al die mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Marielle vol vuur: “Ik ga me sterk maken voor een ruimer armoedebeleid afgestemd op 130% van het sociaal minimum. Dat betekent dat ook ZZPers en anderen met een laag loon hiervan gebruik kunnen maken. De eigen bijdrage in de Wmo wordt dan voor iedereen een betaalbare eigen bijdrage van maximaal €17,50 per 4 weken”. En natuurlijk wil Marielle ook nog kwijt dat schoolzwemmen een must is: “Ieder kind moet met een zwemdiploma de basisschool verlaten”.

Informatie

Een stem op Marielle Doremalen is een stem op de PvdA, een zichtbaar betrokken partij! Marielle kun je gewoon bellen 06-44213664 of mailen ermado@live.nl ook na 21 maart!

Thema-avond woningbouw en effecten Luchthavenbesluit

Om alvast te noteren. Woensdagavond 14 maart a.s. 20.00u in De Boodschap in Rijen met PvdA gedeputeerde Erik van Merrienboer. Iedereen is van harte welkom.

 

 

Voor het complete verkiezingsprogramma: gilzerijen.pvda.nl. Liever op papier, bel 0161-452116 of 0161-223812.