10 maart 2015

Verkiezingen 18 maart Provincie en Waterschap (4)

Met ervaren lokale PvdA kandidaten

Woensdag 18 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant en voor het Waterschap Brabantse Delta. Zowel voor de Provincie, met Geert Sterenborg uit Rijen, als voor het Waterschap, met Lau Lavooij uit Gilze, is er een mogelijkheid om op een lokale PvdA-kandidaat te stemmen. Ervaren kandidaten die de gemeente kennen en de lokale belangen in kunnen brengen in de belangenafweging van en voor alle Brabanders. Waar de Provincie en het Waterschap over besluiten is te belangrijk voor ieder van ons om links te laten liggen. Een sterk sociaal-democratisch geluid is daarbij onmisbaar. 

Stemmen van groot belang

In de peilingen lijkt het erop dat de PvdA iets aan het terugkomen is. Wellicht dat steeds meer mensen vertrouwen krijgen in de wijze waarop Nederland er weer bovenop komt. De PvdA werkt hard aan een stabiele en zorgzame samenleving met toekomstperspectief. Dat is een moeilijk klus en kost tijd, maar juist door de verantwoordelijkheid die de PvdA niet uit de weg gaat komt Nederland er op termijn sterker en socialer uit! Stemmen op de PvdA op 18 maart bij de Provinciale Statenverkiezing is van groot belang voor de voortzetting (samenstelling Eerste Kamer!) van een constructief en toekomstgericht beleid! 

Provincie dichtbij

De provinciale PvdA kandidaten, aangevoerd door de jonge (29) en talentvolle Stijn Smeulders en ondersteund door onze PvdA kandidaat Geert Sterenborg (oud-raadslid) uit Rijen gaan ook voor een beleid dat gericht is op welvaart en welzijn. Voor meer werk en een gezond en veilig Brabant (Q-koorts voorkomen!) Op welzijnsgebied wordt ingezet op een goede overdracht van de jeugdzorg, het bevorderen van bibliotheken op scholen, behoud van natuurgebieden, een goed openbaar vervoersnetwerk en het stimuleren van fietsen. De PvdA kiest ook voor een schone toekomst met zonnepanelen en betere isolatie van woningen, met als gevolg een lagere energierekening(!) en de PvdA zegt keihard NEE tegen boringen naar schaliegas! Met onze lokale kandidaat Geert Sterenborg is de provincie dichtbij en aanspreekbaar!

Waterschap dichtbij

Deze weken komt u de PvdA als vanouds tegen op straten en markten, of bij u aan de deur. Om u te informeren, maar vooral ook om te luisteren. Zo waren we afgelopen zaterdag in Rijen (zie foto) en zijn we donderdag a.s. op de markt in Rijen en in de wijken en vrijdag op de markt in Gilze en zaterdag ook in Gilze in de wijken. Dat doen we al vele jaren, natuurlijk met een roos en velen stellen dat op prijs. Dichtbij en aanspreekbaar met lokaal herkenbare kandidaten, ook voor het Waterschap Brabantse Delta!

Lau Lavooij uit Gilze is een van de PvdA kandidaten voor het Waterschap Brabantse Delta. Prioriteiten in het PvdA programma voor het Waterschap zijn natuurlijk veiligheid en droge voeten, tegen zo laag mogelijke lasten. Geen water in huis bij heftige regenbuien en schoon water, waarin kinderen veilig kunnen spelen. Natuurontwikkeling en natuurherstel heeft daarbij een hoge prioriteit. Van water moet je kunnen genieten, zoals Water aan de Warande in Gilze en de waterpartij op het Mathilde Wibautplein in Rijen.

IMG_5886

PvdA kandidaten Geert Sterenborg (Provincie) en Lau Lavooij (Waterschap)

 

Informatie

Een sterker en socialer Nederland komt er met een sterke PvdA in het Waterschap en in de Provincie en daarmee in de Eerste Kamer! Heeft u hierover, of over andere zaken vragen aan de PvdA neem dan gerust contact met ons op! Graag staan wij u te woord, ook als u zich wilt oriënteren op het lidmaatschap van de PvdA (nu een jaar lang gratis!) Een stem op Geert of Lau is een stem op de PvdA, een partij die zich sterk maakt voor het welzijn van alle inwoners! Geert (tel. 222314 e-mail: geert.sterenborg@gmail.com) en Lau (tel. 452116 e-mail: laulav@ziggo.nl) kun je gewoon bellen en mailen, ook na 18 maart!