16 maart 2015

Verkiezingen 18 maart Provincie en Waterschap (5)

Met PvdA kandidaten Geert Sterenborg uit Rijen en Lau Lavooij uit Gilze

Woensdag 18 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Brabant en voor het Waterschap Brabantse Delta. Zowel voor de Provincie, met “lijstduwer” Geert Sterenborg uit Rijen op plaats 35, als voor het Waterschap, met Lau Lavooij uit Gilze op plaats 5, is er een mogelijkheid om op een lokale PvdA-kandidaat te stemmen. Ervaren kandidaten die de gemeente kennen en de lokale belangen in kunnen brengen in de belangenafweging van en voor alle Brabanders. Waar de Provincie en het Waterschap over besluiten is te belangrijk voor ieder van ons om links te laten liggen. Een sterk sociaal-democratisch geluid is daarbij onmisbaar. De stembureaus zijn woensdag open tot 21.00u. Uw stem doet er toe! 

Door met herstel

Ook volgens de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) is Nederland op de goede weg! Daarom is het motto van de PvdA “Geen nieuwe onzekerheid, door met het herstel” geen loze kreet. De Provinciale Statenverkiezingen zijn daarbij van groot belang. Of we het nu leuk vinden of niet, maar de Eerste Kamer wordt samengesteld op basis van de provinciale verkiezingsuitslag. Stemmen op de PvdA op 18 maart bij de Provinciale Statenverkiezingen is daarom van groot belang voor de voortzetting van een constructief en toekomstgericht beleid!

 

Waarom Geert Sterenborg

Geert Sterenborg, kandidaat voor Provinciale Staten

Uiteraard gaat Geert voor de provinciale PvdA programmapunten, zoals meer werk en een gezond en veilig Brabant (Q-koorts voorkomen!), een goed welzijnsbeleid en een toekomstgericht duurzaamheidsbeleid. Maar waarom voor de PvdA als zodanig? Geert: “Ik vind dat het beter kan en beter moet. Daarom heb ik iets met de PvdA, die zich in mijn beleving op een eerlijke manier bezighoudt met een sociaal gedachtegoed, dat mijn provincie, dorp, straat en woon-, werk- en leefplek op een actieve manier ten goede komt.”

Stem daarom voor de Provinciale Staten op Geert Sterenborg, PvdA lijst 5 plaats 35!

Waarom Lau Lavooij

Lau Lavooij, onze kandidaat bij het Waterschap

Zoals we Lau kennen als bevlogen en betrokken oud-wethouder, zo staat hij ook vierkant achter het PvdA Waterschapsprogramma “Werken aan veilig en gezond water”. Natuurlijk gaat het daarbij om veiligheid en droge voeten. Maar ook het PvdA motto is niet mis te verstaan, “Stem op 18 maart voor schoon water in Brabant”. Lau daarover: “Niet voor niets heeft de PvdA een lijstverbinding met de Partij ‘Water natuurlijk’. Van groot belang voor de biodiversiteit!” En…. zeker niet onbelangrijk, Lau gaat voor kwaliteit met zo laag mogelijke lasten!”

Stem daarom voor het Waterschap op Lau Lavooij, PvdA lijst 6 plaats 5!

 

 

 

 

Informatie

Een sterker en socialer Nederland komt er met een sterke PvdA in het Waterschap en in de Provincie en daarmee in de Eerste Kamer! Heeft u hierover, of over andere zaken vragen aan de PvdA neem dan gerust contact met ons op! Graag staan wij u te woord, ook als u zich wilt oriënteren op het lidmaatschap van de PvdA (nu een jaar lang gratis!). Een stem op Geert of Lau is een stem op de PvdA, een partij die zich sterk maakt voor het welzijn van alle inwoners! Geert (tel. 222314 e-mail: geert.sterenborg@gmail.com) en Lau (tel. 452116 e-mail: laulav@ziggo.nl) kun je gewoon bellen en mailen, ook na 18 maart!

U kunt tot 21.00u stemmen. Gebruik uw democratisch recht!