12 februari 2017

Vertrouwd beeld met rozen en flyers!

PvdA Gilze en Rijen van start met Campagne Tweede Kamerverkiezingen

Op 15 maart 2017 zijn er weer landelijke verkiezingen. En volgens de PvdA zijn deze verkiezingen belangrijker dan ooit. Iedere stem telt. Daarom riepen de PvdA-ers die in Gilze en Rijen langs de deuren gingen met de rozen en flyers dan ook op om in ieder geval te gaan stemmen.

Ruimte voor nieuw beleid

De PvdA heeft in de aanloop naar de verkiezingen een programma geschreven. Hier staat in waar de PvdA zich de komende tijd voor wil inzetten. En er is weer ruimte voor nieuw beleid, mede dankzij de PvdA, die de afgelopen moeilijke jaren de verantwoordelijkheid niet uit de weg ging. De Gilze en Rijense PvdA-ers gaan dan ook net als bij alle vorige verkiezingen langs de deur met een roos, een flyer waarop de belangrijkste punten uit het verkiezingsprogramma staan, maar vooral ook om mensen op te roepen in ieder geval hun stem uit te brengen op 15 maart. Voor wie meer wil lezen is er ook het magazine “Wij”. Met ‘een goed gesprek’ met lijsttrekker Lodewijk Asscher en een fraaie column van lijstduwer, voetbaltrainer Foppe de Haan.

PvdA standpunten

Enkele belangrijke standpunten uit het verkiezingsprogramma zijn: Goede zorg en een fijne oude dag, met o.a. extra investeren in de ouderenzorg en het afschaffen van het eigen risico; Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs, met o.a. meer geld voor armoedebestrijding; Goed werk, met o.a. het afschaffen van het jeugdloon, dus vanaf 18 jaar gewoon direct het minimumloon; meer zekerheid voor werknemers en het behoud van de ontslagbescherming.

Campagne in onze gemeente

De campagne voor de verkiezingen is in Gilze en Rijen op zaterdag 4 februari van start gegaan. Op die dag gingen PvdA-ers uit onze gemeente met rozen en flyers langs de deuren in in de Schoorveken en Gagelrijs e.o. in Rijen. Op 11 februari was Gilze aan de beurt, waar we in de Hofstad e.o. veel mensen gesproken hebben. Want dat is ook van groot belang, ook voor onze gemeenteraadsfractie, dat naast de landelijke ook de lokale aandachtspunten aan bod komen. Zo zullen wij nu iedere zaterdag tot de verkiezingen ergens in onze gemeente canvassen. Behalve natuurlijk op carnavalszaterdag, want RTL mag dan wel een debat uitzenden met carnaval, maar voor ons staan de carnavalsdagen toch echt in het teken van feest vieren en genieten van je vrije tijd en wij begrijpen heel goed, dat de meeste inwoners van onze gemeente daar hetzelfde over denken.

Met ons in gesprek

Wilt u met ons in gesprek? Dat kan natuurlijk altijd, ook over lokale onderwerpen. Zo zullen wij ook namens de PvdA aanwezig zijn op de weekmarkt in Rijen op donderdag 9 maart en op de weekmarkt in Gilze op vrijdag 10 maart. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen via onderstaande telefoonnummers en mailadressen.

Informatie en contact

Voor meer informatie hierover, of voor verdere suggesties kunt u altijd contact opnemen met de PvdA fractie: Peter von Meijenfeldt, vonmeijenfeldt@home.nl 06-53254002 en Marielle Doremalen, ermado@live.nl 06-44213664.