14 februari 2016

Wensen voor het nieuwe zwembad

Gebruikersgroep Tropical in gesprek met PvdA Gilze en Rijen

De Gebruikersgroep Tropical gaf aan graag met de PvdA Gilze en Rijen in gesprek te gaan over hun wensen met betrekking tot het nieuwe zwembad dat gebouwd gaat worden in Rijen. De PvdA nodigde daarop de Gebruikersgroep uit en inmiddels heeft een gesprek plaats gevonden. Voor wat betreft het nieuwe zwembad is wel duidelijk dat het niet alleen een doelgroepenbad wordt, maar dat er ook een plusvariant bij komt. Er moet nog over worden besloten hoe die plusvariant ingevuld gaat worden.

Wie vertegenwoordigt Gebruikersgroep Tropical?

Zoals de naam al doet vermoeden vertegenwoordigt Gebruikersgroep Tropical de gebruikers van het huidige zwembad. Wie zijn dat dan? Dat zijn de kinderen, die daar zwemles volgen; ouders met jonge kinderen en ouderen. Deze laatste groep zal de komende tijd alleen maar groter worden, omdat er door de vergrijzing meer 65-plussers zullen zijn.

Drie belangrijke wensen

Gebruikersgroep Tropical heeft 3 wensen, die ze graag terug zou zien in het nieuwe zwembad.

Op de eerste plaats is er behoefte aan een klein peuterbadje. Ouders of grootouders die met peuters het zwembad bezoeken, genieten ervan als er een plek is waar de kinderen zelf veilig kunnen spelen terwijl zij samen gezellig kunnen praten.

Daarnaast vinden veel ouderen het heerlijk als ze na het zwemmen gebruik kunnen maken van een sauna om helemaal te ontspannen. Bovendien is de sauna ook een ontmoetingsplek, waar samen heel wat gekletst wordt. De tweede wens van de Gebruikersgroep is dan ook een sauna met de mogelijkheid van een koude douche.

Ten slotte staat het huidige zwembad bekend om de mogelijkheid om gebruik te maken van massagestralen. Deze zijn heel goed voor de spieren en worden soms door artsen zelfs aangeraden. Zodoende is de laatste wens van de Gebruikersgroep dan ook dat deze massagestralen terug komen in het nieuwe zwembad: in het bad zelf of in een afzonderlijke whirlpool.

Zwembad dat voldoet

We bouwen het zwembad voor de inwoners van onze gemeente. De PvdA is er altijd voorstander van geweest, dat er een  bad moet komen dat voldoende is voor de verenigingen die er gebruik van maken en voor de individuele gebruikers. En dat geschikt is voor zwemlessen. Dat is nu al goed geregeld. Deze gebruikers van het zwembad komen niets tekort. Maar voor de groep ouders met jonge kinderen en ouderen zijn er nog wensen te vervullen.

Meer bewegen

De PvdA vindt dat de inwoners van onze gemeente gestimuleerd moeten worden om meer te bewegen en te sporten. Er moet dan ook voldoende gelegenheid zijn om goed te kunnen bewegen, met name ook voor de groeiende groep ouderen die deze sport tot op hoge leeftijd kunnen beoefenen. Een zwembad met goede voorzieningen voor deze ouderen draagt daaraan bij. En omdat ouderen elkaar in dat zwembad ook op een gezellige manier ontmoeten, gaat dit ook vereenzaming tegen en zorgt het ervoor dat men volledig kan participeren in onze samenleving.

Meer informatie

De PvdA heeft goed geluisterd naar de wensen en argumenten hiervoor van de Gebruikersgroep Tropical. En zal deze zeker meenemen in de uiteindelijke keuzes, die gemaakt moeten worden door de gemeenteraad rondom de plusvariant van het zwembad.

Verdere reacties en suggesties, ook over andere zaken zijn van harte welkom:

Peter von Meijenfeldt, vonmeijenfeldt@home.nl 06-53254002 en Marielle Doremalen ermado@live.nl 06-44213664.