Zaterdag 20 oktober 2018 bleek er nog steeds geen eind te zijn gekomen aan de “Indian Summer” in Nederland. En dat kwam goed uit. Het jaarlijkse fietstochtje van de PvdA leden in Gilze en Rijen met na afloop een barbecue moest op 23 september vanwege slecht weer verzet worden. Ditmaal met een stralend zonnetje en amper wind was het genieten geblazen op de fiets. Uitgezet door Jeanne en Kees van der Heijden in en door het fraaie buitengebied van onze gemeente en van de buren was er onderweg genoeg te zien en te beleven.

Door de boswachterij Dorst met werkzaamheden in het kader van de ecologische verbindingszone, over het nieuwe fietspad Dorst- Oosterhout met verlichting met bewegingsmelders, door de Duiventoren en langs het Wilhelminakanaal kwamen we uit bij een mooie plek om even te rusten tegenover de containerterminal in Tilburg.

Hier toverde Jeanne voor iedereen koffie met wat lekkers uit de fietstas, waarna we weer richting Rijen gingen. Onderweg werd nog even stil gestaan bij een markant punt en ging Kees nog ver terug in het verleden, waarin hij vertelde over de oorsprong en het gebruik van de historische duiker die in de nabijheid van de Wierkstraat ligt, de “Steenen Beer”.

Aan het gelijknamige pad ligt ook de mooie biologische wijngaard met dezelfde naam verscholen, “De Steenen Beer”, van Rijenaar Ad Leenaars, waaraan we natuurlijk niet voorbij konden gaan. Allervriendelijkst ontvangen door Ad kregen we een prima inzicht in het mooie proces van druif tot wijn.

Rond 5 uur streken we neer in de tuin van Mia en Ton Hesemans. Aanvankelijk nog heerlijk in het zonnetje, maar daarna was de terraskachel geen overbodige luxe. Hier hebben we met de groep van 20 mensen nog volop genoten van een smakelijke barbecue en een drankje, prima verzorgd door Mia en Ton.

Een leuke en gezellige jaarlijkse “ledenbindings”-activiteit, waarin eens een keer heel veel niet over politiek gaat. Alhoewel het nieuws dat onze oud-partijleider en oud-premier Wim Kok was overleden, bracht ons zeker terug in de tijd toen politiek nog niet via twitter werd verengd tot ‘one-liners’.