afdelingsvoorzitter, commissielid (middelen)

Lau Lavooij

 

Ik ben geboren in Kruiningen (Zeeland) op 19 mei 1948. Getrouwd met Jannie, een zoon en een dochter en vier kleinkinderen rijk! Sinds 1973 woonachtig in Gilze en vrijwel direct betrokken bij de (her)oprichting van de PvdA. Van 1974 tot 1978 was ik secretaris van de PvdA-afdeling.

De PvdA kwam voor het eerst in 1974 in de gemeenteraad van Gilze en Rijen. In 1978 kwam ik zelf in de gemeenteraad en na 8 jaar oppositie kwam ik voor de PvdA als wethouder/loco burgemeester in het College van Burgemeester en Wethouders. Afwisselend in de oppositie als raadslid/fractievoorzitter en in de coalitie als wethouder gefunctioneerd.

Door o.a. mijn inzet voor het Lokaal Steunpunt Mantelzorg, de buurtvereniging en diverse andere organisaties, en als oud raadslid en wethouder, zet ik mijn ervaringen graag in bij de ondersteuning van de PvdA-fractie. “Dichtbij het vuur” ga ik voor goede voorzieningen, lage lasten en voor mensen die extra steun behoeven. Ik ben er voor de mensen. Ook in deze periode 2018-2022 kunnen de inwoners van Gilze en Rijen op mij rekenen!