2 juli 2023

De PvdA staat vierkant achter verbouwingsplannen Scouting Rijen

De PvdA staat vierkant achter verbouwingsplannen Scouting Rijen

Elk voorjaar, zo net voor de vakantieperiode, worden in de gemeenteraad de hoofdlijnen van de begroting van het jaar erop (in de perspectiefnota) behandeld. Dat is een belangrijk moment omdat partijen daarin graag hun standpunten terug willen zien. In deze perspectiefnota is een bedrag opgenomen voor het gebouw van scouting Rijen. De PvdA is blij dat het college en de St. Bonifaasgroep overeenstemming hebben bereikt.

 

Het gebouw van scouting Rijen is vrij oud, niet duurzaam en te klein voor een vereniging die nu twee keer zoveel leden heeft als ten tijde van de bouw van het huidige gebouw, De Zwerfkei. Volgens de PvdA is er dan ook sprake van een terechte en noodzakelijke verbouwing, waaraan de scouting zelf in alle opzichten bijdraagt.

 

Basisvoorziening 

Het college schrijft zelf dat de scoutingvereniging vanwege de maatschappelijke meerwaarde als basisvoorziening aangemerkt wordt. Verenigingen zoals scouting, maar ook sport en muziek, zijn belangrijk voor de sociale binding in de gemeente. Daar investeren we graag in. Bij monde van wethouder Doremalen (PvdA): ‘Net zoals sport en cultuur is scouting een belangrijke voorziening voor jongeren’.

 

Te krap en verouderd

Eind vorig jaar heeft de scouting alle fracties uitgenodigd om eens te komen kijken naar het huidige gebouw. Toen was het nog maar de vraag of we als gemeente wel geld hadden voor vervanging van het gebouw. De PvdA heeft toen met eigen ogen kunnen zien hoe krap het was. Het gebouw was overigens wel prima onderhouden, wat misschien niet helemaal verrassend is voor een vereniging als de scouting, maar wel vermeldenswaard!

 

Vertrouwen

De PvdA kijkt met vertrouwen uit naar het debat op 10 juli en verwacht dat alle fracties blij zijn dat er een bedrag in de begroting komt voor de noodzakelijke verbouwing van het scoutinggebouw. Als de raad akkoord gaat, dan kunnen de plannen, voor het nieuwe en ‘inclusieve’ gebouw verder vormgegeven worden. Heeft u over dit onderwerp vragen of wilt u wat kwijt: mail of bel met ons raadslid: [email protected] 06-22972749.