PvdA blijft zich ook in 2020 inzetten voor wie het nodig heeft

8 januari 2020

Voor betaalbare huizen, goede WMO, een bloeiend verenigingsleven en een duurzaam beleid

Op de eerste plaats de beste wensen vanuit de PvdA Gilze en Rijen voor al onze inwoners. Ook in 2020 zal de PvdA zich blijven inspannen voor een rechtvaardig sociaal beleid waarbij iedereen, jong of oud, gezond of ziek, met een goed gevulde of minder goed gevulde beurs, de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.

 

Betaalbare woningen

In Gilze en Rijen is er een tekort aan betaalbare woningen. Er worden nauwelijks goedkope huur- en koopwoningen gebouwd. De PvdA vindt dat de gemeente desnoods zelf woningen moet gaan bouwen in deze categorie. Voor senioren moeten er niet alleen dure koopappartementen gebouwd worden, maar ook goedkope huurappartementen.

Goede zorg en inkomensondersteuning

In 2019 zijn er bezuinigingen doorgevoerd op de huishoudelijke hulp binnen de WMO. Mogelijk volgen er nog verdere bezuinigingen. De PvdA zal er alles aan doen om dit tegen te houden. Daarnaast zien wij graag dat de grens om voor inkomensondersteuning in aanmerking te komen verhoogd wordt, zodat niet alleen mensen met een bijstandsuitkering, maar ook werkenden met een laag inkomen of ouderen met een klein pensioen hier gebruik van kunnen maken. Armoedebestrijding blijft een hoofdpunt voor de PvdA.

Voor een bloeiend verenigingsleven

Voor de PvdA is het belangrijk dat er voldoende waardering is voor verenigingen en organisaties in onze gemeente en hun vrijwilligers. Op dit moment is het de vraag of RHV een redelijke kantine en 4 kleedkamers zal houden. De onderhandelingen met de gemeente lopen nog en de PvdA zal dit op de voet volgen en trachten dit te verwezenlijken. De PvdA zal stimuleren dat alle mensen mee kunnen doen aan activiteiten en verenigingen.

Duurzaam beleid

De PvdA is tegen de komst van biomassacentrales, omdat deze niet milieuvriendelijk zijn. Wel moet er gekeken worden naar een goed milieuvriendelijk alternatief op termijn.  Vergroening en herstel van de biodiversiteit moeten bijdragen aan verduurzaming van onze gemeente.

Zichtbaar betrokken

Bovenstaande punten zijn slechts een kleine greep uit alles wat er politiek gezien langs zal komen in 2020. De PvdA Gilze en Rijen is zichtbaar betrokken bij al onze inwoners en zal bij alles kijken naar het belang van onze inwoners vanuit een sociaal en groen perspectief.

Wil je hierover met ons meedenken en mee praten, of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met Marielle Doremalen, [email protected] tel. 06-44213664, of Peter von Meijenfeldt, [email protected] tel. 06-53254002.

Of bezoek onze website: gilzerijen.pvda.nl