PvdA: de lente doet denken aan een groenvisie

22 mei 2023

PvdA: de lente doet denken aan een groenvisie

Dat de aandacht voor groen toeneemt wordt duidelijk als je eens in de ons omringende bossen gaat wandelen. Waar er jaren eerder zelden iemand te zien was, is dat momenteel wel anders. De lente met zijn prachtige weer accentueert de intrinsieke waarde van groen. Er is volop aandacht voor de natuur. Tijdens de Corona-periode liepen er hechte groepen mensen naar de bossen.

 

Werksessie Groen 25 mei

Het thema groen staat in 2023 centraal in het gemeentelijk beleid. Op 17 april hebben raads- en commissieleden de gelegenheid gehad om te laten weten waar ze mogelijkheden zien voor groen: die avond stond in het teken van ophalen van informatie over groen. Op 25 mei is er voor belangengroepen en organisaties in Gilze en Rijen een werksessie voor groen en duurzaam. Alle informatie wordt opgehaald om hierop het gemeentelijk beleid te baseren.

 

Mooie initiatieven

Belangenorganisaties rondom groen kennen we volop. Denk alleen al aan Rijen Ruikt, dat dit jaar in het teken van NK-tegelwippen staat.  Dat tegelwippen is wel een onderwerp omdat een groot deel van het groen in de gemeente uit de eigen tuinen bestaat. Maar daar liggen nog steeds te veel tegels in. Dat is grijs en geen groen. Bij ons gaat het wel goed met inmiddels ruim 200 gewipte tegels per 1000 inwoners.

 

Voorbeeld voor provincie

Laat onze groene insteek vooral een voorbeeld zijn voor de provinciale en landelijke overheden. Daar wordt vooral gepraat en ontbost. De verstedelijking in de regio Breda-Tilburg moet volgens hen vooral toenemen en het oppervlakte bos in Nederland neemt ondertussen  in ijltempo af.

Om de doorvaart van (niet-groene) heilige koeien zeker te stellen, gaan er binnenkort 154 monumentale bomen langs de N282 tegen de vlakte.

Meer informatie

Dat hadden we al vermeld. Heeft u over dit onderwerp vragen of wilt u wat kwijt: mail of bel met ons raadslid: [email protected] 06-22972749.