PvdA Gilze en Rijen blij en tevreden met bereikte coalitieakkoord

10 april 2022

PvdA Gilze en Rijen blij en tevreden met bereikte coalitieakkoord

Anderhalve week na de verkiezingen van 16 maart jl. werd na ‘verkennende besprekingen’ de knoop doorgehakt. Kern’75 – Groen Gilze en Rijen – PvdA hadden het vertrouwen in elkaar uitgesproken om samen een coalitie te gaan vormen. De afgelopen weken is er door de onderhandelaars van deze partijen hard gewerkt aan het vormen van een coalitie en het daarbij behorende coalitieakkoord. Dit alles in een prima sfeer.

 

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen was helder en duidelijk. Kern75 kwam als grootste partij uit de bus en behaalde net als GGR 6 zetels. Als PvdA behielden wij onze 2 zetels. Om recht te doen aan de uitslag was de meest logische stap om een coalitie te vormen met daarbij in ieder geval Kern75 en GGR. De PvdA heeft de afgelopen 8 jaar laten zien met alle partijen constructief te kunnen samenwerken en ook actief deze samenwerking op te zoeken. Zo ook waar het gaat om het vormen van een coalitie voor de komende periode.

 

Coalitievorming

In een goede sfeer zijn de onderhandelingen tussen Kern75, GGR en PvdA verlopen. Dit heeft geleid tot uiteindelijk een relatief snel, maar ook zorgvuldig verloop van de onderhandelingen. Vanuit de PvdA willen wij hiervoor ‘verkenner’ Walter de Vet van Kern75 hartelijk dank zeggen, alsmede de onderhandelaars vanuit de aan tafel zittende partijen en de ambtelijke ondersteuning. Er ligt nu een coalitieakkoord waar alle drie de partijen zich in kunnen vinden en wat een goede basis biedt naar de toekomst toe. De PvdA Gilze en Rijen kijkt met groot vertrouwen uit naar de komende coalitieperiode en de beoogde resultaten.

 

College en fractie

Namens de PvdA zal Marielle Doremalen als wethouder deelnemen aan het college van B en W. Marielle is al acht jaar actief als gemeenteraadslid voor de PvdA, onder andere op het gebied van het sociaal domein. De PvdA-fractie zal bestaan uit fractievoorzitter Anthony Bisschops en gemeenteraadslid Ton van Gageldonk. Anthony brengt onder meer ervaring mee vanuit zijn activiteiten die hij tot voor kort verrichtte voor de Adviesraad Sociaal Domein. Ton draait al weer vier jaar mee als lid van de commissie ruimte voor de PvdA en kan zijn kennis en ervaring op ruimtelijk gebied nu prima inzetten bij zijn raadslidmaatschap. Uiteraard kunnen wij daarnaast ook rekenen op de steun en inzet van onze PvdA-commissieleden en steunfractie.

 

Voor meer informatie: zie onze website: gilzerijen.pvda.nl