PvdA: “Gilze en Rijen Helpt!” hartverwarmend initiatief

8 april 2020

Inwoners zorgen voor elkaar

PvdA: “Gilze en Rijen Helpt!” hartverwarmend initiatief

In deze tijd waarin coronamaatregelen ervoor zorgen dat we minimaal anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden, zien we de saamhorigheid in onze gemeente juist opbloeien. Buren en familie bieden spontaan aan ouderen of kwetsbare inwoners hulp te bieden. Daarnaast is ‘Gilze en Rijen Helpt!’ Een prachtig lokaal initiatief waarin inmiddels 9 verenigingen samenwerken.

 

Spontane hulp

Op dit moment wordt ouderen en anderen met een kwetsbare gezondheid aangeraden zoveel mogelijk binnen te blijven. Sommigen kunnen en/of willen bijvoorbeeld liever ook niet zelf hun boodschappen doen. Soms wordt dan de hulp ingeroepen van familie of buren óf familie of buren bieden spontaan zelf hulp aan. De PvdA is trots op eenieder die op een of andere wijze geheel vrijwillig nu wat extra ondersteuning voor een naaste op zich neemt. Gilze en Rijen blijkt een gemeente te zijn waarin wij voor elkaar zorgen, ook in moeilijke tijden.

 

Vrijwilligersorganisaties

Maar wat als je ouder bent of een kwetsbare gezondheid hebt en eigenlijk hulp nodig hebt, maar niet weet bij wie je terecht kunt. Dan kun je in deze moeilijke tijd terecht bij ‘Gilze en Rijen Helpt!’ Een mooi initiatief van ‘VIPvoorelkaar’ waarin 9 verschillende verenigingen en instellingen die zich op zorg en ondersteuning richten samenwerken: Dagactiviteit Voor Mekaar!, Dagbesteding De Ontmoeting, Hulpcentrale Gilze-Hulten, Lokaal Steunpunt Mantelzorg Gilze en Rijen, Seniorenvereniging Rijen, VITA Rijen, Zonnebloem Rijen-Molenschot, Zorgcentrum St. Franciscus en Team VIPvoorelkaar. Al deze verschillende organisaties hebben hun eigen contacten binnen Gilze en Rijen en samen hebben ze een grote mate van herkenbaarheid voor onze kwetsbare inwoners.

 

Gilze en Rijen Helpt!

Dit maakt ‘Gilze en Rijen Helpt!’ heel laagdrempelig. Via het telefoonnummer 06-57 34 51 82 (dagelijks bereikbaar van 08.00u toto 20.00u) kunnen vrijwilligers zich melden en kunnen inwoners die hulp nodig hebben, aangeven wat voor hulp ze zoeken. Zo wordt er dan een koppeling gemaakt tussen hulpzoekende en vrijwilliger. Ondanks of juist dankzij het feit dat er veel verschillende organisaties samenwerken, loopt het initiatief als een trein. De PvdA vindt dit dan ook een hartverwarmend initiatief: chapeau voor alle organisaties en hun vrijwilligers die binnen ‘Gilze en Rijen Helpt! samenwerken.

 

Zichtbaar betrokken

De PvdA Gilze en Rijen is een partij die zichtbaar betrokken is bij alle inwoners van Gilze en Rijen. Heeft u een vraag, klacht, idee of wilt u iets anders kwijt? Neem dan gerust contact op met

Marielle Doremalen, [email protected] 06-44213664, Peter von Meijenfeldt, [email protected] 06-53254002, of via de website gilzerijen.pvda.nl