PvdA: uitbreiding van het aantal BOA’s is hard nodig

6 november 2022

PvdA: uitbreiding van het aantal BOA’s is hard nodig

De gemeente gaat het aantal boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) uitbreiden. De boa’s doen in onze dorpen en wijken belangrijk werk voor de (sociale) veiligheid en overlastbestrijding. Er is net een provinciaal rapport over de kwaliteit uit en dat is best positief. Maar er is verbetering mogelijk en dat stelt het college van B&W in de begroting voor komend jaar voor met de uitbreiding met 2 boa’s. Een voorstel waarmee de PvdA van harte kan instemmen.

 

Beter bereikbaar

In lijn met het provinciaal rapport wordt verbetering van de inzet van boa’s in de gemeente ingezet. Volgend jaar gaat de gemeente de prioriteiten beter benoemen. Dat betekent ook dat ze beter zichtbaar en benaderbaar moeten zijn voor de inwoners. Om dat goed te doen wordt het aantal boa’s uitgebreid met 2 personen. Het huidige aantal van 4,5 boa is niet genoeg om de taken goed uit te kunnen voeren en vooral om beter bereikbaar en benaderbaar te zijn. De boa’s krijgen ook specialisatietrainingen om nog beter hun diensten te verlenen. Denk dan aan onderwerpen zoals drank- en horeca of burenconflicten. Ook wordt ambtelijk de juridische ondersteuning versterkt.

 

Preventief werken

De PvdA is blij met de extra boa’s. Een uitbreiding stond ook niet voor niets in ons laatste verkiezingsprogramma. Met 2 boa’s erbij kan toezicht en handhaving in de openbare ruimte en woonomgeving ook 7 dagen per week geboden worden. Dat zij nog eens beter bereikbaar gaan worden komt niet alleen de handhaving van (sociale) veiligheid ten goede, maar werkt ook preventief. Voorkomen van onveilige of overlastgevende situaties is altijd beter dan het moeten oplossen van gevolgen. De PvdA wenst het uitgebreid team veel succes.

 

Informatie

Voor meer informatie: gilzerijen.pvda.nl en op sociale media. Of mail of bel met onze raadsleden: [email protected] 06-26117404 of [email protected] 06-22972749.

NB De boa’s zijn te bereiken via het algemeen telefoonnummer: 140161