“Zonder klimaatbeleid is sociale rechtvaardigheid een illusie, maar zonder sociale rechtvaardigheid krijgen we nooit steun voor het klimaatbeleid!”

11 september 2023

Aan de leden van de Partij van de Arbeid en GroenLinks woonachtig in de gemeente Gilze en Rijen

“Zonder klimaatbeleid is sociale rechtvaardigheid een illusie, maar zonder sociale rechtvaardigheid krijgen we nooit steun voor het klimaatbeleid!”

Lijsttrekker Frans Timmermans in zijn ‘Visie voor Nederland’ op 22 augustus 2023

Beste leden,

 

‘De scholen zijn begonnen’, de zomervakantie zit erop en de eerste peilingen laten zien dat de combinatie GroenLinks-PvdA goed gaat scoren 22 november.

Via de media worden mogelijke coalitieverbanden al breed uitgemeten.

De campagnes van de politieke partijen gaan al op stoom komen, al is het wachten nog op programma’s en kandidatenlijsten.

 

Voor de PvdA- en GroenLinksleden zijn het heel bijzondere verkiezingen.

Voor het eerst in ons bestaan gaan we met één programma, één kandidatenlijst en één gezamenlijk gekozen lijsttrekker de verkiezingen voor de Tweede Kamer in.
De leden van beide partijen hebben daar op overweldigende manier voor gekozen.

Op de weg daar naartoe hebben ook de lokale afdelingen zich daarop in eigen kring in een ledengesprek over linkse samenwerking kunnen beraden, zo ook in Gilze en Rijen.

 

De PvdA-leden van de afdeling Gilze en Rijen zijn daartoe in de gelegenheid gesteld op 23 mei jl. Aan de hand van diverse stellingen hebben de leden zich op een interactieve wijze daarover uitgesproken. De uitkomst daarvan is toegestuurd aan het landelijk Partijbestuur.

 

De leden van GroenLinks woonachtig in Gilze en Rijen maken onderdeel uit van de afdeling regio Tilburg, net als vele andere kleinere gemeenten in de omgeving van Tilburg. Op meerdere momenten heeft afdeling Tilburg aandacht besteed aan de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA. In Tilburg wordt er reeds samengewerkt met een lokale campagne.

Gezien deze ultieme samenwerkingsvorm tussen beide partijen is het goed om ook voor onze leden op lokaal niveau de mogelijkheid te hebben om op informele manier met elkaar kennis te maken onder de gemeenschappelijke noemer: een groen en sociaal Nederland.

 

Gezamenlijke openbare bijeenkomst PvdA-GroenLinks

Woensdagavond 4 oktober 2023

om 19.30u

in De Boodschap te Rijen

Save the date! Uitnodiging met programma volgt in de 2e helft van september

 

Met hartelijke groet,

 

PvdA Gilze en Rijen                                                                         GroenLinks Gilze en Rijen

Stijn van der Heijden                                                                        Mathijs Bergman

Secretaris                                                                                           Campagneleider